Auteur Archief: raymond

En wat als koffie drinken de levensduur verlengt?

Een kopje koffie? Nee dank u, ik probeer te stoppen. Het is vandaag een vaak voorkomende reactie die te maken heeft met een aantal koffiemythes. Maar volgens Amerikaanse onderzoekers zou de consumptie van koffie, ook als die groot is, de … Lees verder

Gepost in Nieuws | Plaats een reactie

De 10 geheimen van het zelfrespect

Gelukkig zijn is een van de belangrijkste basisingrediƫnten van een lang leven. Geluk is echter niet mogelijk zonder een gezonde dosis zelfrespect. Goed nieuws: het zelfrespect versterken, dat kan men leren!

Gepost in Tips | Plaats een reactie

Welke planten, kruiden en levensmiddelen helpen tegen veroudering?

Om de veroudering van het lichaam tegen te gaan bestaan er planten, levensmiddelen en kruiden met belangrijke antioxidante eigenschappen. Welke producten bevatten de meeste antioxidanten?

Gepost in Nieuws | Plaats een reactie

Ik heb rugpijn: welke sport mag ik beoefenen?

Zodra de pijnlijke periode voorbij is, wordt aan personen met een zwakke rug aangeraden om zo snel mogelijk hun activiteiten te hernemen en sport te beoefenen.

Gepost in Tips | Plaats een reactie

Seksuele bevrijding: ook 50-plussers kunnen met volle teugen genieten!

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft de periode van de seksuele bevrijding niet veel veranderd aan het gedrag van de jongeren.

Gepost in Tips | Plaats een reactie

Atherosclerose-aderverkalking

Aderverkalking s de voornaamste oorzaak voor het ontstaan van hart en vaat ziekten zoals een hartinfarct (myocardial ischemie), een hersenbloeding of een andere ernstige vaatziekte zoals etalagebenen (vermoeidheid en kramp in de benen). Aderverkalking veroorzaakt een verharding en vernauwing van … Lees verder

Gepost in Nieuws | 1 Reactie

Dossier: Aderverkalking

Aderverkalking is een gecompliceerd en langzaam voortschrijdende ziekte waarbij vetachtige stoffen in de wand van slagaders worden afgezet; de zogenaamde “fatty streak”.

Gepost in Nieuws | Plaats een reactie

Dossier: Aften

Aften zijn blaasjes of zweertjes in de mond, met een doorsnede van drie tot vier millimeter. Het zijn grijswitte of dikke gele plekjes met een rode, ontstoken rand. Aften komen zowel bij jongeren als bij ouderen voor. Aften verschijnen aan … Lees verder

Gepost in Nieuws | Plaats een reactie

Dossier: ADHD

ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (in het Nederlands: aandachts- en concentratiestoornis met hyperactiviteit). Kinderen met ADHD reageren op een aantal gebieden anders dan andere kinderen.Ze hebben vaker en sterker dan gemiddeld last van:

Gepost in Nieuws | Plaats een reactie

Hoe voorkom je diabetes?

Type 1 diabetes voorkomen We weten nog niet hoe je type 1 diabetes kunt voorkomen. Er wordt volop onderzoek gedaan om dat uit te zoeken. Misschien is voeding in het eerste halfjaar van een baby wel een belangrijke manier om … Lees verder

Gepost in Geen categorie | 1 Reactie