Getuigenis van een Cannabisverslaafde !

Ik zie hier veel gelijkenissen met cannabisgebruik. Jaren lang was ik zelf verslaafd aan cannabis zonder het te beseffen. Dit was zeer “onschuldig” begonnen in mijn jeugd met vrienden na school. Het was de normaalste zaak van de wereld, “iedereen” deed het. Na het afstuderen begon ik te werken in de horeca en nam ik me de gewoonte om na het werk een jointje te roken, “om te ontstressen”, wat eerlijk gezegd ook wel hielp. Maar na een tijdje was dat ene jointje niet meer genoeg en werden het er twee en nog wat later zelfs drie. Dat waren dus al drie joints op een tijdspanne van 2 à 3 uren. Voor ik het goed en wel besefte begon ik al lang voor de werkdag erop zat naar die joints uit te kijken. Dus rolde ik ‘s morgens voor ik naar het werk vertrok snel een joint om tijdens de werkuren af en toe naar buiten te glippen en enkele trekjes te nemen. Je kan het al raden, het duurde niet lang of ik was ‘s morgens ook al aan het roken. Op een gegeven moment was ik dus nooit meer nuchter en leefde ik continu in een roes, mijn werk leed er net niet genoeg onder om het te laten opvallen maar dat koste me zéér veel moeite. Mijn relatie leed eronder want het was al zover gekomen dat cannabis meer voor me betekende dan sex. Ik bleef ‘s nachts veel langer wakker dan mijn vriendin om stiekem nog enkele joints te kunnen roken. Ik hield geld achter en kocht 2x meer cannabis dan ik liet blijken aan mijn vriendin. Ik was asociaal geworden, ging niet meer uit want thuis kon ik ongestoord en naar hartenlust roken. Ik droomde niet meer en werd in het midden van de nacht badend in het zweet wakker omdat ik behoefte had om te roken. In totaal heb ik 18 jaren canabis gebruikt waarvan zo’n 10 jaar zeer intensief (10g. van de sterkste cannabis per week). De laatste 5 jaren hiervan besefte ik dat ik een probleem had en probeerde er meermaals mee te stoppen, wat me dus niet lukte. Nu ongeveer een jaar geleden hoorde ik van een vriendin dat er over mij gepraat werd, omdat ik ‘er altijd gedrogeerd uitzag’. Dat was de noodrem voor mij, ik zag nu eindelijk echt in dat ik een junkie was en dat dit moest stoppen. En dat deed ik, vanaf dat moment heb ik geen joint meer aangeraakt!

Indien iemand die zichzelf in dit verhaal herkent dit leest, dan heb ik een boodschap voor je. Je kan stoppen en alles zal beter zijn! Hieronder enkele tips die je vast en zeker zullen helpen.
- Vermijd contact met drugs en mensen die drugs in je bijzijn gebruiken.
- Vertel mensen die om je geven over je probleem en dat je ermee gaat stoppen. Dit kan moeilijk voor je lijken omdat je bepaalde reacties verwacht, maar je zal je verbazen over het respect en de bewondering die je teweeg zal brengen.
- Blijf erover praten zolang je het moeilijk hebt, dit zal enkele weken tot een maand duren. Drugs zijn jaren zeer belangrijk voor je geweest en dat blijft even in je hoofd zitten.
- Houd een dagboek bij en schrijf op hoe je je voelt, erover schrijven helpt vreemd genoeg echt wel! En je kan het af en toe terug lezen, en zo zelf je vooruitgang zien.
- Sla letterlijk een nieuwe weg af in je leven, verander van kapsel, kledingstijl en indien mogelijk van auto. Bedenk hoeveel je zal uitsparen en gebruik dat geld, zodat je eigenlijk niet meer terug kan. Zo heb je ook een duidelijk doel om te stoppen.
- Naarmate de graad van je verslaving kan je het voor jezelf makkelijker maken door te zeggen dat je eerst eens één maand zal stoppen en daarna pas terug een joint zal roken. Geloof me, als die maand erop zit zal je geen joint meer willen roken, je bent ervan af en je voelt je veel beter!
Zo ben ik dus kunnen stoppen. De mensen in mijn omgeving die ervan weten hebben allemaal respect voor me gekregen, ik word nu veel serieuzer genomen. En dat geeft mij zo’n goed gevoel, geen joint kan daar aan tippen! En misschien wel het belangrijkste: ik droom ‘s nachts weer!!!

Dit bericht is geplaatst in Getuigenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>