6 goedkope fitness-attributen die je thuis moet hebben liggen

Voor effectieve fitness-oefeningen heb je heus geen dure sportschoolabonnementen of reusachtige fitnessapparaten nodig. Hierbij 6 kleine, handzame en bovendien goedkope fitness-attributen die ook in jouw woning niet mogen ontbreken…

1. Fitness-elastiek

Een rekband oftewel fitness-elastiek is een elastische band waar je allerlei weerstandsoefeningen mee uit kan voeren. Koop niet zo’n ballon-achtig ding, daar zit veel te veel rek op en veel te weinig weerstand achter. Neem een stevig, dik fitness-elastiek waar je je volle lichaamsgewicht achter kan zetten. Google maar eens op ‘fitness-elastiek’ of ‘oefeningen elastiek’.

2. Expander

Een expander oftewel trekveer is een set van twee handvaten met meerdere kunststof elastieken of stalen veren ertussenin. Het is de bedoeling om de handvaten gecontroleerd uit elkaar en weer naar elkaar toe te bewegen. Hoe meer veren, des ter zwaarder de oefening. De duurdere fitness-expanders kun je in veel gevallen óók als fitness-elastiek gebruiken.

3. Opblaasbare fitnessbal

Een fitnessbal oftewel “gym ball” is een opblaasbare bal die je voor talloze fitness-oefeningen kunt gebruiken. De bal wordt met name gebruikt voor yoga en pilates, maar je kunt er allerlei (vrije) vormen van krachttraining mee uitvoeren. Kijk maar eens in dit artikel op Gezondenzo.net voor inspiratie.

4. Fitnessmat

Een fitnessmatje oftewel yogamatje mag niet ontbreken in je verzameling fitness-attributen. Een matje lijkt misschien overbodig, maar het maakt allerlei basisoefeningen comfortabeler, minder pijnlijk en minder blessuregevoelig. Gebruik een matje bij alle fitnessoefeningen waarbij je met je rug, armen of benen op de grond steunt. Denk maar eens aan crunches, push-ups en leg-raises.

5. Dumbbells

Dumbbells staan ook wel bekend als handgewichtjes of handhalters. Er zijn er die uit een stuk bestaan, maar ook waarbij je gewichtsschijfjes aan een halterstangetje bevestigt. De eerste optie is goedkoper, maar het tweede alternatief kun je continu blijven verzwaren. Koop in ieder geval altijd een setje van twee stuks, dan kun je beide armen tegelijkertijd trainen.

6. Hartslagmeter

Een hartslagmeter is ideaal om je hartslag op het juiste niveau te houden. Dit klinkt misschien overdreven, maar alleen in de juiste zone van je hartslagfrequentie zul je effectief vetreserves verbranden. Kijk hier maar eens…

Wat vind jij van bovenstaande hulpmiddelen voor afvallen? Laat hieronder je reactie achter!


Voor effectieve fitness-oefeningen heb je heus geen dure sportschoolabonnementen of reusachtige fitnessapparaten nodig. Hierbij 6 kleine, handzame en bovendien goedkope fitness-attributen die ook in jouw woning niet mogen ontbreken…

1. Fitness-elastiek

Een rekband oftewel fitness-elastiek is een elastische band waar je allerlei weerstandsoefeningen mee uit kan voeren. Koop niet zo’n ballon-achtig ding, daar zit veel te veel rek op en veel te weinig weerstand achter. Neem een stevig, dik fitness-elastiek waar je je volle lichaamsgewicht achter kan zetten. Google maar eens op ‘fitness-elastiek’ of ‘oefeningen elastiek’.

2. Expander

Een expander oftewel trekveer is een set van twee handvaten met meerdere kunststof elastieken of stalen veren ertussenin. Het is de bedoeling om de handvaten gecontroleerd uit elkaar en weer naar elkaar toe te bewegen. Hoe meer veren, des ter zwaarder de oefening. De duurdere fitness-expanders kun je in veel gevallen óók als fitness-elastiek gebruiken.

3. Opblaasbare fitnessbal

Een fitnessbal oftewel “gym ball” is een opblaasbare bal die je voor talloze fitness-oefeningen kunt gebruiken. De bal wordt met name gebruikt voor yoga en pilates, maar je kunt er allerlei (vrije) vormen van krachttraining mee uitvoeren. Kijk maar eens in dit artikel op Gezondenzo.net voor inspiratie.

4. Fitnessmat

Een fitnessmatje oftewel yogamatje mag niet ontbreken in je verzameling fitness-attributen. Een matje lijkt misschien overbodig, maar het maakt allerlei basisoefeningen comfortabeler, minder pijnlijk en minder blessuregevoelig. Gebruik een matje bij alle fitnessoefeningen waarbij je met je rug, armen of benen op de grond steunt. Denk maar eens aan crunches, push-ups en leg-raises.

5. Dumbbells

Dumbbells staan ook wel bekend als handgewichtjes of handhalters. Er zijn er die uit een stuk bestaan, maar ook waarbij je gewichtsschijfjes aan een halterstangetje bevestigt. De eerste optie is goedkoper, maar het tweede alternatief kun je continu blijven verzwaren. Koop in ieder geval altijd een setje van twee stuks, dan kun je beide armen tegelijkertijd trainen.

6. Hartslagmeter

Een hartslagmeter is ideaal om je hartslag op het juiste niveau te houden. Dit klinkt misschien overdreven, maar alleen in de juiste zone van je hartslagfrequentie zul je effectief vetreserves verbranden. Kijk hier maar eens…

Wat vind jij van bovenstaande hulpmiddelen voor afvallen? Laat hieronder je reactie achter!


Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

3 Reacties op 6 goedkope fitness-attributen die je thuis moet hebben liggen

  1. Hoi Raymond,

    Tof dat je je bezoekers wijst op deze simpele maar zeer effectieve fitness tools! Wat je misschien nog als aanvulling zou kunnen meenemen in het overzicht is: je eigen lichaam(sgewicht). Veel mensen vergeten soms dat de eigen “body” ook een ideale fitness tool is.

    Groet, Brian
    fitnessElastiek.nl

  2. Janet zegt:

    Ik gebruik zelf nummer 1 en nummer 4 vaak. Vooral het trainenen met fitness elastieken is erg goed voor je. Hiermee kan je vet verbranden en spieren kweken in een work out.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>