De 10 geheimen van het zelfrespect

De 10 geheimen van het zelfrespect

Gelukkig zijn is een van de belangrijkste basisingrediënten van een lang leven. Geluk is echter niet mogelijk zonder een gezonde dosis zelfrespect. Goed nieuws: het zelfrespect versterken, dat kan men leren!

Zijn zelfrespect versterken

Met een gezonde dosis zelfrespect, kunt u positief zijn, handelen volgens uw verlangens en het hoofd bieden aan de problemen die in een mensenleven voorkomen. Als mens is het dus uiterst belangrijk zijn zelfrespect te ontwikkelen. Daaraan moet wel gewerkt worden. Op elke leeftijd, op elk ogenblik en in alle omstandigheden, kan men aan zijn zelfrespect werken om het te versterken. Hier zijn alvast tien strategieën die u kunt uitproberen.

1) Kom voor uw mening uit


Leer zeggen wat u denkt, wat u wenst en ook wat u voelt. Opgelet: dit betekent niet dat u agressief moet worden. U moet uw gedachten zonder agressiviteit leren verwoorden. Leer ook uw wensen en gevoelens duidelijk onder woorden te brengen. Druk u steeds duidelijk en zeer concreet uit.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>