Bekkenbodemklachten

Bekkenbodemklachten hebben verschillende problemen tot gevolg als plasproblemen en seksuele problemen.

De bekkenbodem bestaat uit spieren en ophangbanden die vastzitten aan het bekken en vormt de onderkant van de buikholte. Door de bekkenbodem heen lopen de plasbuis, de endeldarm en bij vrouwen de vagina.

De bekkenbodemspieren zijn normaal gesproken steeds licht aangespannen. Ze zorgen ervoor dat geen ongewild verlies van urine of ontlasting optreedt en de buikorganen op hun plek blijven. Voor lediging van de blaas of endeldarm en voor het hebben van gemeenschap bij de vrouw, moet de bekkenbodem tijdelijk ontspannen.

Klachten
Problemen van de bekkenbodem kunnen aanleiding geven tot verschillende klachten zoals:

urine-incontinentie;
plasproblemen;
incontinentie voor ontlasting;
obstipatie;
seksuele problemen;
pijn onder in de buik;
drukgevoel in het bekken;
verzakking van blaas, baarmoeder of endeldarm;

De oorzaak
De bekkenbodem hoort continu enigszins aangespannen te zijn. Als de spieren te zwak zijn of juist te sterk zijn aangespannen, geeft dit problemen. Ook kan het zijn dat de bekkenbodemspieren niet op het juiste moment aan- en ontspannen.

De oorzaak van bekkenbodemklachten is niet altijd duidelijk. Een eerdere operatie in dit gebied, leeftijd, een bevalling of overbelasting door zwaar tillen en hoesten, medicijngebruik en psychische factoren kunnen allen een rol spelen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>