Koffie verbetert prestaties voetballers

Cafeïne in combinatie met koolhydraten verbetert niet alleen het uithoudingsvermogen en de reactietijd, maar verbetert ook de precisie en de technische vaardigheid van voetballers. Dat blijkt uit onderzoek van de Sheffield Hallam University.

De onderzoekers simuleerden drie voetbalwedstrijden van 90 minuten, waarbij de spelers getest werden op behendigheid, dribbelen, koppen, accuraat kunnen schieten en sprinten. De combinatie van koolhydraten en cafeïne stelde spelers in staat om intensiever te sprinten en accurater te schieten en te dribbelen, aldus de onderzoekers.
Zij raden aan dat voetballers voor de wedstrijd en tijdens de rust een met cafeïne verrijkt koolhydratendrankje drinken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>