Bacteriën floreren op mobiele telefoons

Mobiele telefoon zitten vol met bacteriën. Dat blijkt uit onderzoek in Engeland van de London School of Hygiene & Tropical Medicine Op meer dan 9 van de 10 GSM’s werden schadelijke bacteriën gevonden, 1 op 6 was zelf besmet met Escherichia coli. Deze bacterie komt voor in onze darmen en bewijst dat zelfs sporen van ontlasting op onze telefoons zitten.

De kans dat we daadwerkelijk ziek worden door deze bacteriën is klein. Toch kan het volgens de onderzoekers geen kwaad om de handen regelmatig (zeker na het bereiden van eten en bezoek aan het toilet) grondig te wassen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>