Veilig luisteren naar muziek: mp3-spelers en je gehoor

Onlangs verscheen een nieuwe folder voor jongeren over mp3-spelergebruik en het gehoor: ‘Veilig luisteren naar muziek: mp3-spelers en je gehoor.’
Deze folder geeft informatie en feiten over risico’s van mp3-spelergebruik en geeft ook veilige luistertips.
Uit onderzoek van september 2009 bleek dat vier op de tien jongeren (42,5%) problemen dreigen te krijgen met hun gehoor omdat zij te vaak naar harde muziek luisteren; een kwart (25,7) van de jongeren door alleen al te luisteren naar hun mp3-speler. Dit bleek ook uit recent onderzoek van de Nationale Hoorstichting: gemiddeld 24% van de bezoekers van de MP3-check loopt risico op blijvende gehoorschade.
Vroege voorlichting over het gehoor en veilig luistergedrag is essentieel om gehoorproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Met deze mp3-folder hoopt de Nationale Hoorstichting jongeren bewust te maken van hun eigen luistergedrag en eventuele risico’s daarvan.
‘Veilig luisteren naar muziek: mp3-spelers en je gehoor’ is een uitgave van de Nationale Hoorstichting.
Info: www.hoorstichting.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Producten in de kijker, Tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>