Rood vlees verhoogt diabeteskans

De dagelijkse consumptie van 50 gram bewerkt rood vlees (vleeswaren als salami en worst) leidt tot een 51 procent hogere kans op diabetes. De dagelijkse consumptie van 100 gram onbewerkt rood vlees, een gangbare portie in westerse landen, leidde tot een hogere kans op diabetes van 19 procent.

Dat blijkt uit een grote studie uitgevoerd door wetenschappers van de Amerikaanse Harvard School of Public Health gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition. De onderzoekers analyseerden de gegevens van ruim 442.000 personen.

Iemand die de dagelijkse portie rood vlees vervangt door het eten van noten, magere zuivelproducten en volkoren granen, kan het risico op diabetes verlagen met respectievelijk 21, 17 en 23 procent.

Dit bericht is geplaatst in Producten in de kijker. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>