Misschien wel wat recepten !

Als voorbeeld voor een gezonde en voedzame avondmaaltijd, die ook nog gemakkelijk te bereiden is krijgen jullie de volgende recepten

Chili con carne (4 personen)

Bak 100 gram gehakt bruin in weinig margarine.

Voeg toe:          1 ui,

100 gram wortel

¼ paprika.

Bak dit alles even mee.

Voeg 1 blik bruine bonen, 1 blik kidney bonen en 1 blikje maïskorrels toe en eventueel mix voor chili con carne toe. Je kunt er ook voor de smaak piccalilly aan toevoegen.

Warm het geheel goed door.

Zuurkoolsalade

Benodigdheden:(4 personen)

400 gram fijngesneden zuurkool

2 in fijne reepjes gesneden rode paprika

200 gram fijngesneden ui

2 in blokjes gesneden middelgrote appels(eigen smaak)

4 theelepels plantaardige olie

2 theelepels azijn

2 theelepels paprikapoeder

zout

peper

zoetstof

Bereiding:

Meng de zuurkool, de paprika, de uien en de appel in een slakom door elkaar. Maak een sausje van de olie, de azijn, de paprikapoeder, peper en zout en iets zoetstof en meng dit er door.

SPAGHETTI BOLOGNESE

(voor 4 personen)

-          500 gram spaghetti of macaroni

-          400 gram roerbakgroenten

-          bak champignons

-          2 fijngesneden uien

-          300 gr. Rundertartaar of rundergehakt

-          blik of pot tomatensaus (bijv. van Grand Italia) voor spaghetti of macaroni

bak de rundertartaar zonder vet in een wok of hapjespan rul, doe hier de roerbakgroenten, fijngesneden ui en champignons bij. Als alles gaar is voeg de tomatensaus en evt. wat (verse) kruiden toe en laat alles goed heet worden. Serveer met spaghetti of macaroni

Koude aardappel-preisoep met volkoren toast

voorbereidingstijd 20 minuten, kooktijd 30 minuten

Kan worden ingevroren als er groentebouillon of water wordt gebruikt.

eetlepel zonnebloemolie

300 gram prei, in dunne ringen

200 gram aardappelen, in stukjes

4 deciliter kippen- of groentebouillon of water

3 deciliter magere melk

zout

versgemalen zwarte peper

3 theelepels fijngeknipte bieslook of peterselie, voor de garnering

bereiding 

Verwarm de olie in een middelgrote pan met dikke bodem en een goed sluitend deksel tot deze flink heet is. Verdeel de olie snel over de panbodem. Voeg de prei en de aardappel toe en kook die 1 minuut zonder ze te laten kleuren.

Voeg 3 eetlepels bouillon of water toe, dek de pan af met het deksel en zweet de groenten 10 minuten uit. Neem het deksel niet van de pan gedurende die tijd.

Voeg de rest van de bouillon of het water toe en breng dit op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat het onafgedekt 12 minuten koken, tot de groenten zacht zijn. Voeg de melk toe en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.

Doe de groenten met een schuimspaan over in een foodprocessor of blender en pureer de groenten. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur.

Plaats hem vervolgens in de koelkast en laat de soep door en door koud worden.

Roer de soep door voor het serveren en verdeel de soep over de gekoelde soepborden. Strooi de bieslook of peterselie eroverheen.

Rooster onder de gril (voor de toast) de sneetjes brood lichtbruin aan beide kanten. Zet de temperatuur van de gril heel laag. Snijdt de korstjes van het brood en snij de sneetjes diagonaal door midden. Leg ze terug in de gril en rooster ze tot de sneetjes beginnen te krullen.

Aardappel-bonensalade

Benodigdheden

1 kg krielaardappelen, schoongeboend, zout, 250 gram doperwtjes,1 blik kidneybonen,

1 blik maïskorrels, 5 eetlepels slasaus, 2 eetlepels piccalily, 1 rode ui, gesnipperd

2 bosuitjes, in dunne ringetjes

Bereiding

Halveer de aardappelen in de lengte, kook ze in water met zout naar smaak in 15 tot 20 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitdampen en afkoelen.

Kook de doperwtjes net gaar, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.

Spoel de kidneybonen in een zeef af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Laat de maïs uitlekken.

Klop de slasaus en picallily door elkaar. Schep de aardappelen met de dressing, de doperwtjes, de kidneybonen, de maïs, de ui en de bosuitjes door elkaar en serveer dit als salade.

Lekker met volkoren stokbrood.

SHAKE RECEPTEN

SHAKES:

MANGO SHAPE                                              BANAAN-YOGHURT SHAPE

150 ml magere yoghurt                                     100 ml magere melk

100 ml mangosap                                             50 ml magere yoghurt

2 maatlepels  Vanille shape                               1 banaan

2 maatlepels Vanille shape

EXOTISCHE SHAPE                                        KOFFIE SHAPE

150 ml magere yoghurt                                     150 ml magere melk

100 ml ananassap                                            100 ml afgekoelde koffie

100 gram aardbeien                                          2 maatlepels Vanille Shape

2 maatlepels Vanille Shape

MOKKA SHAPE                                              AARBEI – ANANAS SHAPE

150 ml magere melk                                         200 ml (vers) ananassap

100 ml afgekoelde koffie                        100 gr aardbeien

2 maatlepels Chocolade Shape                          2 maatlepels Naturel shape

DIP RECEPTEN (neem dit i.p.v. een shake als lunch met een schaaltje rauwkost en 1 cracker):

HÜTTENKÄSE BELEG                                     DIP

3 eetlepels hüttenkäse                                      150 gr magere kwark

1 koffielepel curry saus                                     100 ml. yoghurt

tuinkruiden naar smaak                                     tuinkruiden (evt. verse), zout en peper

peper en zout                                                   curry of ketchup naar smaak

2 maatlepels Naturel Shape                               2 maatlepels Naturel Shape

Simpele shakes:

 

Chocolade sojamelk met Chocolade Shape / Sojamelk met een smaak met Vanille of Naturel Shape

Tomaten of wortelsap met Naturel Shape / Karnemelk met Vanille Shape

Hou voor een shake altijd 250-300 ml vocht aan (yoghurt, drinkyoghurt, vruchtensap, tomatensap etc.) en 2 maatlepels shape. Neem magere producten en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers en laat uw fantasie de vrije loopl.

 

 

 Wensen en grenzen

Nu je begint met VIANESSE om af te slanken even een paar zaken om eens bij stil te staan.

Willen en kunnen zijn twee verschillende dingen. Wat je wilt is niet altijd datgene wat je ook kunt. Als we het betrekken op afslanken: het figuur dat je het liefste zou hebben is niet altijd datgene wat ook haalbaar is. En de manier waarop je dat kunt doen is ook niet altijd zoals je zou willen. De meeste mensen willen het op een snelle manier en het liefst zonder moeite. Wees realistisch, wondermiddelen bestaan niet.

Iedereen heeft wensen t.a.v. zijn of haar figuur of uiterlijk en het is mooi om te proberen die te realiseren. Om de kans van slagen te vergroten is het belangrijk je eigen grenzen vast te stellen.

Stel voor je begint een lijstje op met je wensen en grenzen. Wat is haalbaar en realistisch. Wat moet je ervoor doen en wil je dat ook? VIANESSE kopen wil niet zeggen dat je vanzelf afslankt. Je moet het programma willen volgen en bereid zijn om het in te passen in je leven. Het is niet moeilijk maar je moet het wel doen.  Als je de pot in de kast zet en er alleen naar kijkt zullen de centimeters en het vet blijven zitten waar ze zitten.

Enige wensen kunnen zijn:

Hetzelfde figuur als toen je 21 was

Weer maatje 36 hebben

Een strak lijf zonder hobbels en putten

Een gespierd en getraind lichaam zonder sporten

Benen zonder cellulite

Eten wat je wilt zonder een gram aan te komen

Betere stoelgang

Grenzen kunnen zijn:

Leeftijd

Verleden (kinderen gekregen, lijnpogingen)

Tijdgebrek (werken, huishouden enz)

Lichamelijke gebreken

Leefstijl (bijv. veel zakendiners)

Maak hieronder een lijstje met wensen en grenzen en geef je doelstelling aan. Kijk regelmatig naar dit lijstje en hoe je doelstelling in gedachten als het eens een keer moeilijk is.

Wensen Grenzen

 

Mijn doelstelling met VIANESSE:                                   datum:

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>