Dieetervaring van Brandi (48,5 kg afgevallen)

Naam: Brandi
Leeftijd: 42
Lengte: 168 cm
Gewicht toen: 119 kilogram
Gewicht nu:70,5 kilogram      

Verleden

Ik werkte samen met mijn man in de constructie. Wat ik met mijn gezondheid deed was echter alleen maar destructief te noemen. Mijn eetgewoonten waren ronduit slecht en sporten deed ik nauwelijks. Vooral op de bouw at ik veel junkfood en frisdrank. Ik woog op een gegeven moment bijna 120 kilo en het maakte me allemaal niks uit. Ik werd dikker en dikker en het werk werd zwaarder en zwaarder…

Ommekeer

Op een ochtend werd ik wakker met het besef dat ik mezelf moest gaan herontdekken. Het leven raakte me ineens weer; er moest iets veranderen. Ik wilde een bestaan zonder medicatie, zonder stress en zonder zorgen over mijn slechte lichamelijke gezondheid.

Ik ben behoorlijk gereserveerd van aard, dus sportscholen zijn niks voor mij. Uiteindelijk heb ik alles wat ik nodig had om succesvol af te slanken online gevonden. Ik ben vooral gezonder en verantwoorder gaan eten. Ik heb allereerst bier en kaas geschrapt, twee dingen die me zeer nauw aan het hart stonden en waar ik veel te veel van gebruikte. Op een gegeven moment ben ik ook thuis begonnen met fitnessen, en vanaf dat moment ging het rap.

Heden

Anderhalf jaar nadat ik het internet ben gaan afstruinen voor afslankadviezen, ben ik bijna 50 kilogram lichter en een heel stuk energieker en gelukkiger. Ik voel me 20 jaar jonger! Ik heb nu een gedisciplineerde kantoorbaan waarbij ik gezond eet. Omdat het werk veel regelmatiger is, ben ik ook gewend geraakt om voor het gezin te koken.

Sinds mijn 40e verloren kilo, neem ik af en toe weer eens een biertje in de lokale stamkroeg, maar nooit meer dan een paar. Ook kaas eet ik alweer een tijdje, maar dan wel met mate. Ik zie deze dingen tegenwoordig als zeldzame lekkernij en niet meer als alledaagse kost. Binnenkort stap ik op het vliegtuig om mijn moeder op te zoeken die ik al 2 jaar niet meer heb gezien. Ik wil nog 2,5 kilo afvallen, maar ik denk dat ze toch al versteld zal staan van mijn gewichtsverlies.

Dit bericht is geplaatst in Getuigenissen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>