Over ons

Gezondheidstherapeut Raymond

Via internet kwam ik in contact met Vianesse. Mijn leven veranderde wanneer ik de producten begon te gebruiken. Als sportleraar aan de Hotelschool van Hasselt, had ik een levensdoel weggelegd in de zwemsport, waar ik Belgische medailles behaalde en ook Europees kon meedingen.

Overgewicht

Zoals vele sporters begon ik na het stoppen met zwemmen overgewicht te kweken, van 80kg naar 95kg, wat uiteraard geen goed voorbeeld was voor mijn leerlingen. Ik volgde verschillende diëten met als resultaat een bekende wisselwerking: 5kg afgevallen en 10kg terug bij. Dit liep enkele jaren verder tot ik maar liefst 135kg woog, en de moed om verder te diëten volledig in de schoenen was gezakt.

Diabetes, impotentie & gewrichtspijnen

Daar bovenop kreeg ik in 1996 diabetes type 2 met vreselijk hoge suikerwaarden, waardoor ik me al vlug moest inspuiten met insuline. Mijn voeten werden gevoelloos (neuropathie) en ik werd impotent, had geen energie meer en kreeg rugpijn en gewrichtspijnen.

Alcoholverslaving

Door deze uitzichtloze situatie begon ik ook regelmatig alcohol te drinken ‘voor de gezelligheid’, zegt men dan. Maar voor je het weet ben je wel degelijk verslaafd en drink je 5 à 10 biertjes per dag. Ik moest op pensioen omdat ik niet meer kon functioneren als sportleerkracht.

De ommekeer

Op het internet las ik veel Nederlandse nieuwsgroepen over diabetes en afvallen. Op een dag las ik ook over Vianesse. De aanpak was heel anders dan de crashdiëten die ik al probeerde, toch ging er 4 maanden overheen vooraleer ik contact opnam, omdat ik er niet in geloofde. Ik heb dan een Vianesse seminarie gevolgd, en daar werd ik met de neus op de feiten gedrukt. Monica Otto en Markus Pelter openden me de ogen dat ik niet goed bezig was, en spoorden me aan om de draad weer op te nemen en gezonder te gaan leven. Ik gaf Vianesse een kans

Gezonde levenswijze

Het moeilijkste van deze nieuwe levenswijze is het weerstaan van alle ongezonde dingen. Het is net hier dat Vianesse mij heeft bijgestaan, Vianesse gaf me net minder zin in een pintje bier. Sinds deze ommeslag ben ik vele kilo’s vermagerd. Ook mijn insulinedosis verminderde wanneer mijn suikerwaarden daalden. Mijn gezondheid verbeterde zo snel dat ik het niet kon verbergen en mensen uit mijn omgeving vroegen hoe ik dat voor mekaar had gespeeld: ‘Raymond, je ziet er goed uit, je bent afgevallen, hoe heb je dat gedaan?’.

Hoe veranderde mijn leven

  • Ik verminderde mijn dagelijkse dosis insuline van 3x dag 44 eenheden en 80 voor het slapengaan naar NUL! Gedaan met de injecties, suikerwaarden zijn zeer goed.
  • Ik was 134.8 kilogram, nu weeg ik terug 82.5kg. Een verschil van 45cm
  • Geen eczeem meer in mijn gezicht
  • Gevoel in de voeten komt terug
  • Potentie is hersteld
  • Meer energie van vroeger, veel meer levenslust
  • Nagels zijn stevig (nooit nagels gehad)
  • Haren worden steviger
  • Lichamelijk & geestelijk evenwicht gevonden

Vanuit deze ervaringen weet ik dat er nog mensen zijn die dezelfde problemen hebben die ik had, en vind ik het belangrijk op deze informatie te delen zodat u ook weer die levenslust van vroeger kan terug opbouwen.
Neem gerust contact op met mij voor meer informatie.